Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola po bretońsku na boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
boczek wędzony 30-40 dkg
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 200 g
sól
pieprz
płatki chili
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasola po bretońsku na boczku

Kroki postępowania

1
fasolę namocz na noc. Ugotuj w wodzie z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego i kucharka
Krok 1 - fasola po bretońsku na boczku foto
2
boczek i cebulę pokroić w kostkę. W garnku na oleju podsmażamy cebulę następnie dodajemy boczek i przesmażamy, kiedy skwarki boczku będą lekko rumiane dodajemy przecier pomidorowy chwilę podgrzewamy mieszając
Krok 2 - fasola po bretońsku na boczku foto
3
do tego dodajemy odsączoną fasolę i tyle wody , w której się gotowała, aby uzyskać pożądaną gęstość. Doprawiamy solą, pieprzem, mielonymi płatkami chili oraz majerankiem, jeśli trzeba zagęszczamy. Podajemy posypane świeżymi ziołami.
Krok 3 - fasola po bretońsku na boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.03.2014 19:51
pyszna fasolka
MAR3STA 12.12.2012 18:17
oj zjadłabym taką fasolkę
kuklik 10.12.2012 11:24
rewelacyja
halina17 09.12.2012 23:22
Smaczna fasola.
Beata61 09.12.2012 22:01
w sam raz na zimę
babajaga1969 09.12.2012 21:16
ymmm..- jak smacznie wygląda - już czuję te smaki :))
Sylwia56
Sylwia56 09.12.2012 21:03
pycha
Konczi 09.12.2012 18:01
uwiebiam
Zdzisław 09.12.2012 17:52
syte jedzenie na zimowe dni
Szefowica 09.12.2012 17:44
uwielbiam fasolkę ;)
jolanta19 09.12.2012 17:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak