Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z mielonym do pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 opakowanie
cebula biała 2 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z mielonym do pierogów

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim drobno posiekaną białą cebulę.
Krok 1 - Farsz z mielonym do pierogów  foto
2
Gdy będzie już lekko miękka dodajemy do niej mięso mielone. Smażymy.
Krok 2 - Farsz z mielonym do pierogów  foto
3
Gdy mięso mielone będzie już prawie gotowe zaczynamy przyprawiać farsz solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę, a następnie odstawiamy do ostudzenia.
Krok 3 - Farsz z mielonym do pierogów  foto
4
Gdy farsz będzie już ostudzony wbijamy do niego jajko, aby składniki jeszcze lepiej się scaliły.
Krok 4 - Farsz z mielonym do pierogów  foto
5
Tak przygotowany farsz układamy na cieście do pierogów (około 1 łyżeczki). Sklejamy i gotujemy pierogi.
Krok 5 - Farsz z mielonym do pierogów  foto
6
Jemy same lub z okrasą z cebuli lub boczku.
Krok 6 - Farsz z mielonym do pierogów  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak