Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 750 g
mozzarella w bloku wędzona 350 g
masło klarowane 3-4 łyżki
cebula biała duża
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
suszone pomidory mielone do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
koncentrat pomidorowy do smaku

Porada

Farsz nadaje się do uszek, pierogów, naleśników, krokietów, pasztecików.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella foto
2
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella foto
3
Dodać pieczarki oraz klarowane masło, poddusić i doprawić.
Krok 3 - Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella foto
4
Grzyby ostudzić.
Krok 4 - Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella foto
5
Wędzoną mozzarellę dość drobno utrzeć.
Krok 5 - Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella foto
6
Połączyć zimne pieczarki, starty ser i pastę pomidorową - dokładnie wymieszać i doprawić.
Krok 6 - Farsz pieczarkowy z wędzonym serem mozzrella foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 18.01.2016 15:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak