Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz mięsny na pierogi, paszteciki i krokiety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane mięso z kurczaka 0,5 kg
ugotowane mięso wieprzowe 0,25 kg
cebula 2 szt
czosnek marynowany 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz mięsny na pierogi, paszteciki i krokiety

Ugotowane mięso (może być z rosołu- będzie najlepsze) obieramy z kości i tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Czosnek obieramy.
Do maszynki do mięsa wrzucamy 1/3 mięsa, 1 cebulę i 1 ząbek czosnku. Następnie kolejna 1/3 mięsa, cebula i czosnek i znów mięso. Wszystko mielimy, jeden raz.

Rozgrzewamy głęboki rondel lub dużą patelnię. Zmielone mięso wykładamy na patelnię i smażymy, podlewając co jakiś czas wodą lub bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak