Farsz do ruskich pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cebula

    1 szt
  • ser biały

    400 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ciepłe ziemniaki rozgnieść razem z twarogiem. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni z oliwą. Wymieszać z twarogiem z ziemniakami. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elwal 11.08.2011 13:20
Ja używam twarogu śmietankowego - tzw.PACYNKA - jest niezawodny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat