Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Farsz do rolady z cielęciny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina
40 dag
groszek zielony
1/2 puszka
pieczarki
25 dag
czosnek
2 ząbki
jaja
3 sztuki
chleb tostowy
4 kromki
ser żółty
20 dag
mleko
sól
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do rolady z cielęciny

Pieczarki siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy posiekany czosnek, mieloną cielęcinę. Chleb namaczamy w mleku, usuwamy skórki i dodajemy do pieczarek. Całość studzimy, wbijamy jajka, dodajemy starty na tarce ser żółty, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Powstałym farszem nadziewamy kieszeń w cielęcinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak