Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do pierogów z kapusty i grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg.
cebula 1 szt.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 15 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do pierogów z kapusty i grzybów

Grzyby namoczyć na około 12 godz.Ugotować w wodzie w której się moczyły.Kapustę pokroić nożem.Ugotować we wrzącej ,osolonej wodzie.Odcedzić.Cebulę obrać.Pokroić w kostkę,podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Dodać do kapusty.Wymieszać.Dodać pokrojone lub przekręcone przez maszynkę grzyby.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 24.12.2012 19:00
A po co moczyć te biedne grzybki przez 12 godzin?!A czym jak nie nożem kroi się kapustę?! I jak mi wiadomo po ugotowaniu a nie przed.Jest Pani płodną autorką, ale ilość nie idzie w parze z jakością.I zdjęcie jak zwykle rewelacyjne.
Bogusiaz 24.12.2012 13:10
bardzo fajny
pajbek 24.12.2012 13:02
Pyszne nadzienie :-)
Rafał10 24.12.2012 10:34
już czuję ten smak :)
mela25 24.12.2012 10:09
pycha
gosia1988 24.12.2012 10:07
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak