Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z mięsem, warzywami i śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle 500 g
śmietana 18 proc 200 g
śmietana dziesięć procent 100 g
koperek
kotlety mielone indycze 4 szt
czosnek 4 ząbki
cebula biała 1
selera pół
marchewka 1
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa
pół marynowanej papryki
por (biała część)
bulion warzywny 1 szklanka
przyprawa pieczony kurczak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z mięsem, warzywami i śmietaną

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente. Moje farfalle były smakowe, pomidor i szpinak.
Cebulę pokroić w kosteczkę, marchew w słupki, seler zetrzeć na grubych oczkach, por pokroić drobno. Przesmażyć razem na oliwie, podlać szklanką bulionu, dodać czosnek, dusić do czasu aż marchew zmięknie.
Krok 1 - Farfalle z mięsem, warzywami i śmietaną foto
2
Wymieszać. Dodać pokrojone kotlety, paprykę marynowaną pokrojoną w drobną kostkę, zalać śmietaną, dodać posiekaną natkę i koperek, a także przyprawy. Trzymać mieszając na małym ogniu do chwili aż smietana zabulgocze.
Krok 2 - Farfalle z mięsem, warzywami i śmietaną foto
3
Wsoaniałe i sycące danie - polecam!
Krok 3 - Farfalle z mięsem, warzywami i śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 12.06.2013 13:22
co za pyszności sama bym zjadła :-)
irenka 11.06.2013 20:13
pyszne,lubię takie jedzonko
bogusia19 11.06.2013 15:10
musi być pyszne
dodi 11.06.2013 15:03
pieknie wygląda
treonina 11.06.2013 14:55
świetne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak