Farfalle rosso

Farfalle rosso

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • farfalle

  • pomidory

  • papryka czerwona

  • GORGONZOLA

  • czosnek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Farfalle rosso

Na gorącą oliwę wrzuciłam paprykę czerwoną pokrojoną w kosteczkę. Podsmażyłam ok. 2 minuty i dodałam posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła dodałam 2 pomidory pokrojone w kostkę, 3 sprasowane ząbki czosnku, sól, pieprz. Dusiłam ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodałam 100g gorgonzoli. Dusiłam jeszcze chwilę, aby ser się rozpuścił i dokładnie wymieszałam.

Podałam z makaronem farfalle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 24.11.2011 11:30
supcio

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat