Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle na bogato

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Makaron z warzywami, pieczonym mięsem z kurczaka i pieczarkami jest sycący i bardzo smaczny. Danie warte polecenia.

Składniki:

makaron kokardki 30 dag
pieczarki 20 dag
cukinia 1 sztuka
papryka czerwona 0.5 sztuki
papryka żółta 0.5 sztuki
pierś z kurczaka pieczona 1 sztuka
por młody 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
papryczka chilli 0.5 sztuki
olej rzepakowy 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 0.4 łyżeczki
sos sojowy ciemny 1 łyżka

Porada

Mięso do makaronu można pokroić w kostkę, przyprawić i zrumienić na oleju.

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle na bogato

Sposób przygotowania:

1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Umyty por pokroić na kawałki a cukinię w pół krążki.

Przygotowane warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Farfalle na bogato foto
2
Następnie dodać pokrojone pieczarki, smażyć około 5 minut.
Krok 2 - Farfalle na bogato foto
3
Wsypać pokrojone w kostkę upieczone mięso z kurczaka, dodać odrobinę posiekanej papryczki chili, przykryć i dusić przez kilka minut.
Krok 3 - Farfalle na bogato foto
4
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, połączyć z farszem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

Tak przygotowany makaron mieszając podgrzać, wyłożyć na talerze, podawać.
Krok 4 - Farfalle na bogato foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 18.12.2018 12:43
Danie bardzo apetyczne i kuszące;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak