Przepis i sposób przygotowania na: Falbanki Bolognese z pieczarkami.
Kroki postępowania
400 g makaronu falbanki
3-4 marchewki
2 małe selery
1/2 pęczka koperku świeżego
2- 3 ząbki czosnku
olej do smażenia
500 g pieczarek
500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
1 słoiczek przecieru pomidorowego
2 kostki rosołowe - bulion
2 łyżeczki Kucharka lub innej tego typu przyprawy
czarny pieprz do smaku
200 ml wody
W DOŚĆ DUŻYM GARNKU ROZGRZEWAMY OLEJ.
PRZESMAŻAMY NA NIM CEBULĘ Z CZOSNKIEM.
DODAJEMY WARZYWA TJ. MARCHEWKĘ I SELER.
Po chwili łączymy z mięsem mielonym.
Dodajemy przecier, kostki bulionowe i podlewamy wszystko wodą .
Koperek drobno siekamy i dodajemy do sosu.
Wykładamy na talerz razem z sosem mięsno warzywnym.