Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

falafel wrap

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety

ciecierzyca 400 g
cebula biała 1 szt
czosnek 4 zabki
natka pietruszki 4 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat 4 lyzki
kolendra mielona 4 lyzki
olej do smażenia

wrapy

tortilla razowa 8 szt
kapusta pekińska 1/4 szt
kukurydza w puszce pol puszki
ogórki konserwowe pol sloika
cebula czerwona 1 szt
pomidor 2 szt

sos

ketchup pikantny 1 szklanka
Musztarda delikatesowa Prymat 3 lyzki

Porada

Gotowego wrapa mozemy rowniez polac na zewnatrz sosem czosnkowym a sposob zwijania jest dowolny.Ja zwinelam wrapa jak krokieta,poniewaz jest prostszy w zjedzeniu:-)

Przepis i sposób przygotowania na: falafel wrap

Ciecierzyce namoczyc przez noc, nastepnie zmiksowac na gladko wraz z woda z ktora sie moczyla jezeli wody jest zbyt duzo nalezy odlac pol lub cala szklanke.Cebule zetrzec na miazge dodac wycisniety przez praske czosnek, posiekana natke pietruszke I przyprawy.Rozgrzac olej I smazyc kotleciki na rumiano.Na tortille dajemy garsc posiekanej pekinki, garsc kukurydzy, 2 plastry pomidora, 1 pokrojony w kostke ogorek, kilka piorek cebulki I 4 kulki falafela.ketchup mieszamy z musztarda I polewamy skladniki tortilla I zwijamy jak krokieta.Rozgrzewamy grila, wkladamy nasze gotowe wrapy I grilujemy 10 min.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 05.08.2016 20:09
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak