falafel wrap

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

kotlety

  • ciecierzyca

    400 g
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    4 zabki
  • natka pietruszki

    4 lyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kmin rzymski

    4 lyzki
  • kolendra mielona

    4 lyzki
  • olej do smażenia

wrapy

  • tortilla razowa

    8 szt
  • kapusta pekińska

    1/4 szt
  • kukurydza w puszce

    pol puszki
  • ogórki konserwowe

    pol sloika
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pomidor

    2 szt

sos

  • ketchup pikantny

    1 szklanka
  • musztarda delikatesowa

    3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzyce namoczyc przez noc, nastepnie zmiksowac na gladko wraz z woda z ktora sie moczyla jezeli wody jest zbyt duzo nalezy odlac pol lub cala szklanke.Cebule zetrzec na miazge dodac wycisniety przez praske czosnek, posiekana natke pietruszke I przyprawy.Rozgrzac olej I smazyc kotleciki na rumiano.Na tortille dajemy garsc posiekanej pekinki, garsc kukurydzy, 2 plastry pomidora, 1 pokrojony w kostke ogorek, kilka piorek cebulki I 4 kulki falafela.ketchup mieszamy z musztarda I polewamy skladniki tortilla I zwijamy jak krokieta.Rozgrzewamy grila, wkladamy nasze gotowe wrapy I grilujemy 10 min.Smacznego
Patrycja33
Gotowego wrapa mozemy rowniez polac na zewnatrz sosem czosnkowym a sposob zwijania jest dowolny.Ja zwinelam wrapa jak krokieta,poniewaz jest prostszy w zjedzeniu:-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 05.08.2016 20:09
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat