Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faczerowana papryka z mozarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
pieczarki
ser mozarella
ser feta
ryż
natka pietruszki
mięso mielone
przyprawy
kukurydza w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: faczerowana papryka z mozarellą

papryki umyć, odciąć górną część i usuną ziarna, ryż ugotować i wystudzić. Mięso podsmażyć (można z cebulką) posiekać pietruszkę, pokroić w kawałeczki ser feta, pokrojone drobno pieczarki poddusić, wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku włożyć do wcześniej przygotowanych papryk, a następnie włożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Na wierzch papryk ułożyć plastry sera mozarella i przykryć wierzchem papryki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i poczekać, aż ser się rozpuści a papryczka przypiecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.01.2015 13:48
fajnie nadziana
Futka 25.01.2015 12:29
Cudowne i bardzo smaczne papryki :)
barbara11561 25.01.2015 11:19
Pyszne papryczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak