Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
jajko 2 szt
sól i pieprz
mąka do obtoczenia
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Umytą i wysuszoną polędwiczkę pokroić z ukosa na plastry.
Obtoczyć w mące i jajku posolonym i popieprzonym,dawać na gorący tłuszcz.
Smażyć z obu stron.
Podawać z sosem np.grzybowym lub same z ziemniakami.
Ja zrobiłam do nich sos grzybowy .
Smacznego życzę!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.11.2016 11:56
bardzo dobre
mirosława4 08.11.2016 11:31
apetyczne !
Wafelek2601 08.11.2016 08:53
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak