Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 80 g
jaja 2 szt
brzoskwinie w puszce 2 połówki
ser ricotta 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :)

Kroki postępowania

1
Do miski wbić jaja, dodać miękkie masło i cukier i całość przez kilka minut miksować.
Krok 1 - Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :) foto
2
Następnie dodać ser ricottę i za pomocą miksera połączyć z masą.
Krok 2 - Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :) foto
3
Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Szybko połączyć za pomocą miksera.
Krok 3 - Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :) foto
4
Ciasto przełożyć do foremek?papilotek, a następnie w każdą włożyć kawałek brzoskwini (ja każdą połówkę podzieliłam na 6 części).
Krok 4 - Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :) foto
5
Piec w temp. ok. 175 stopni przez ok. 20-25 min.
Krok 5 - Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :) foto
6
Ostudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Ekspressowe muffiny, czyli z ricottą i brzoskwinią :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 28.01.2015 09:34
super, muszę koniecznie wypróbować :)
Wiktoria29 25.01.2015 17:27
na pewno są smaczne
Malinka 25.01.2015 17:19
@Renata9 serdecznie zapraszam :)
Renata9 25.01.2015 16:29
Czy załapię się jeszcze na tą smaczną muffinkę ?
ada.la 25.01.2015 15:48
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak