Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy żurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 kawałek
cebula biała 1 sztuka
bulion drobiowy 1 litr
żurek 1 torebka
chrzan ze słoika 2 łyżki
śmietana 30% 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy żurek

Kroki postępowania

1
Kiełbasę kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą
Krok 1 - Ekspresowy żurek foto
2
Na patelni podsmażam kiełbasę i cebulę razem
Krok 2 - Ekspresowy żurek foto
3
Żurek z torebki mieszam z wodą, następnie dodaję chrzan, śmietanę, majeranek
Krok 3 - Ekspresowy żurek foto
4
Dodaję surowe jajko i mieszam wszystko razem
Krok 4 - Ekspresowy żurek foto
5
Do bulionu drobiowego dodaję powstałą mieszankę
Krok 5 - Ekspresowy żurek foto
6
Gotuję na małym ogniu cały czas mieszając aż żurek zgęstnieje. Można podawać z jajkiem lub solo
Krok 6 - Ekspresowy żurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.01.2015 09:04
pycha, smaki dzieciństwa :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak