Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
lody śmietankowe
1/2 szt osełka -
biszkopty okrągłe
8 szt -
brzoskwinia
1 szt -
sos
6 łyżek sos kiwi -
cukierki
2 szt trufle -
mięta
3 listki
Przepis i sposób przygotowania Ekspresowy deser lodowy Zewy
Osełkę pokroić w kostkę.
Tak samo w kostkę pokroić brzoskwinię.
Na do szklaneczek wrzucić po dwa pokrojone biszkopty, potem po porcji brzoskwini a następnie lody i polać sosem kiwi.
Czynność powtórzyć i wykończyć deser cząstką brzoskwini, miętą i truflami.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
składniki na dwa desery![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się