Ekspresowy deser lodowy Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody śmietankowe

    1/2 szt osełka
  • biszkopty okrągłe

    8 szt
  • brzoskwinia

    1 szt
  • sos

    6 łyżek sos kiwi
  • cukierki

    2 szt trufle
  • mięta

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty pokroić na ćwiartki.
Osełkę pokroić w kostkę.
Tak samo w kostkę pokroić brzoskwinię.
Na do szklaneczek wrzucić po dwa pokrojone biszkopty, potem po porcji brzoskwini a następnie lody i polać sosem kiwi.
Czynność powtórzyć i wykończyć deser cząstką brzoskwini, miętą i truflami.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
ZEWA
składniki na dwa desery

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 10:18
Wyglądają bajecznie .Smakowite i kuszące.;)
olkaaa 22.06.2017 10:04
chętnie spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat