Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy deser borówkowy Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówka amerykańska 1,5 szk
mięta do dekoracji
biszkopty okrągłe 2 op
mleko 1 szk
Krem: 1 op. (waniliowy, do tortów)
mleko 220 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy deser borówkowy Zewy


Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do naczynia wlać mleko, wsypać proszek na krem i ubijać około 5 minut.
Każdy biszkopt maczać w mleku, układać na dnie tortownicy.
Wyłożyć połowę kremu, dookoła tortownicy ułożyć moczone w mleku biszkopty i posypać połowę borówek.
Znów rozłożyć namoczone biszkopty, rozsmarować resztę kremu i posypać borówkami.
Deser schłodzić godzinę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 09.02.2018 21:00
Ekspresowy, ale pyszny :)
Jagódka17
Jagódka17 08.02.2018 16:35
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak