Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 350 gram
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżki
czosnek 4 ząbki
woda 1 filiżanka
makaron spaghetti 300 gram
natka pietruszki 2 łyżki
bazylia 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe spaghetti

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso, dodajemy szczyptę soli. Kiedy mięso będzie już tylko lekko surowe, na patelni robimy trochę miejsca i dodajemy koncentrat. Podsmażamy go tak ok. 3 minut, żeby się lekko karmelizował. Dodajemy czosnek drobno posiekany lub wycisnięty przez praskę, wodę oraz przyprawy. Gotować na średnim ogniu, żeby płyn nieco odparował i dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy wszystko przez 5 minut.

Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem i ewentualnie posypujemy ulubionym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.08.2012 19:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak