Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowe
350 gram -
koncentrat pomidorowy
2,5 łyżki -
czosnek
4 ząbki -
woda
1 filiżanka -
makaron spaghetti
300 gram -
natka pietruszki
2 łyżki -
bazylia
1 łyżka -
oregano
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Ekspresowe spaghetti
Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso, dodajemy szczyptę soli. Kiedy mięso będzie już tylko lekko surowe, na patelni robimy trochę miejsca i dodajemy koncentrat. Podsmażamy go tak ok. 3 minut, żeby się lekko karmelizował. Dodajemy czosnek drobno posiekany lub wycisnięty przez praskę, wodę oraz przyprawy. Gotować na średnim ogniu, żeby płyn nieco odparował i dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy wszystko przez 5 minut.
Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem i ewentualnie posypujemy ulubionym serem.
Komentarze (1)