Ekspresowe spaghetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    350 gram
  • koncentrat pomidorowy

    2,5 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • woda

    1 filiżanka
  • makaron spaghetti

    300 gram
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • bazylia

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso, dodajemy szczyptę soli. Kiedy mięso będzie już tylko lekko surowe, na patelni robimy trochę miejsca i dodajemy koncentrat. Podsmażamy go tak ok. 3 minut, żeby się lekko karmelizował. Dodajemy czosnek drobno posiekany lub wycisnięty przez praskę, wodę oraz przyprawy. Gotować na średnim ogniu, żeby płyn nieco odparował i dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy wszystko przez 5 minut.

Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem i ewentualnie posypujemy ulubionym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 26.08.2012 19:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat