Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe ciasteczka francuskie z pastą sezamową tahini.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
tahini pasta sezamowa wg uznania
mąka migdałowa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe ciasteczka francuskie z pastą sezamową tahini.

Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na małe kwadraty.

Na każdy kwadracik nałożyć łyżeczkę pasty sezamowej tahini.

Złożyć każdy kwadracik w trójkąt i zrobić na środku nacięcie radełkiem.

Rozbełtać całe jajko i posmarować każdy trójkącik.

Obficie obsypać mąką migdałową.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez 15 minut na złoty kolor.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.08.2016 15:59
Szybki deser a sezam lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak