Ekspresowe ciasteczka francuskie z pastą sezamową tahini.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 rulon
  • jajko

    1 sztuka
  • tahini pasta sezamowa

    wg uznania
  • mąka

    migdałowa wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na małe kwadraty.

Na każdy kwadracik nałożyć łyżeczkę pasty sezamowej tahini.

Złożyć każdy kwadracik w trójkąt i zrobić na środku nacięcie radełkiem.

Rozbełtać całe jajko i posmarować każdy trójkącik.

Obficie obsypać mąką migdałową.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez 15 minut na złoty kolor.

Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 22.08.2016 15:59
Szybki deser a sezam lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat