Ekspresowe babeczki wiśniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • mleka

    200 ml
  • mąki pszennej typ 500

    300 g
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • brązowego cukru

    4 łyżka
  • dżem wiśniowy

    150 g
  • olej

    125 ml
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
Sypkie składniki wymieszać. W drugiej misce wymieszać mokre składniki i dżem ( najlepiej rózgą ). Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać ciasto.
Krok 2 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
Formę do muffinek ( na 12 sztuk ) wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem.
Krok 3 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut.
Krok 4 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmors 27.04.2013 22:09
pyszne babeczki
jerzy3 27.04.2013 21:09
zachęcają do zjedzenia
Renata9 27.04.2013 20:44
pyszne babeczki
Katarzyna34 27.04.2013 20:08
chętnie bym zjadła jedną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat