Ekspresowa krucha szarlotka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • masło

    3/4 kostki
  • cukier puder

    1 szkl
  • jajko

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mus jabłkowy

    0,5 l
  • cynamon

  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę, starte na tarce masło, cukier, jajka i proszek. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy 15 min w lodówce. Ciasto dzielimy na pół i wyklejamy 2 natłuszczone tortownice o średnicy 26 cm.Pieczemy ok 15 min w 180 st.
Mus jabłkowy przelewamy ze słoiczka do rondelka i zagotowujemy. Wsypujemy sypką galaretkę, ściągamy z ognia i mieszamy. Przestudzony mus wykładamy an placek i przykrywamy drugim. Posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 18.10.2013 22:32
Można zrobić więcej warstw i dodać do jabłek kolorowe galaretki :)
Jadwiga/Jaga85 18.10.2013 12:41
Jakie piękne serduszko:)Super!
joanna30 18.10.2013 12:32
Poproszę o kawałeczek do kawki :)
joanna__s 18.10.2013 11:59
Podoba mi się, szybko i smacznie.
dodi 18.10.2013 11:22
pyszna szarlotka
bietka 18.10.2013 10:45
uwielbiam takie ciacha :)
Megg 18.10.2013 10:17
wygląda przepysznie i na pewno też tak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat