Ekspresowa frittata z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    100 ml
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku

  • szczypiorek

  • oliwa

    1 łyżka
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowa frittata z kurkami foto
W rondelu rozgrzewamy oliwę, wsypujemy wcześniej rozmrożone kurki i chwilkę dusimy,
Krok 2 - Ekspresowa frittata z kurkami foto
dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę doprawiamy solą,
Krok 3 - Ekspresowa frittata z kurkami foto
dodajemy suszone pomidory i dusimy aż cebulka się zeszkli. Układamy farsz w mini-formach do tarty. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem mleka i 1 łyżeczki skrobi kukurydzianej, odrobiny soli, dodajemy posiekany szczypiorek
Krok 4 - Ekspresowa frittata z kurkami foto
Masę jajeczną wlewamy do formy i wstawiamy do mikrofalówki na 1,5 minuty nastawionej na maksymalna moc, gdy frittata się napuszy wyjmujemy formy i doprawiamy pieprzem i kolendrą. Można podawać na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 20.03.2012 15:27
Zjadłabym Twoją fritatę z ochotą.
Ewa6274879 17.03.2012 10:35
kurkowa... smakowita!
Beatris 17.03.2012 10:18
Już wiem co zrobić na śniadanie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat