Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników:
-
fasolka konserwowa
2 puszki -
boczek wędzony
100 gramów -
kiełbasa
100-150 gramów -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
2-3 sztuki -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
Majeranek suszony Prymat
2 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
olej
do smażenia -
woda
1 szklanka
Opcjonalnie:
-
zioła
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Mięso z cebulą przełożyć do garnka z wodą, liśćmi laurowymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość podgotować z 10-15 minut i następnie dodać fasolkę.


Całość doprawić (solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką) i zagotować. Do fasoli dodatkowo można dodać suszone i świeże zioła.
Proporcje mięsa zależą do indywidualnego gustu.![]()
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)