Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Efektowna sałatka caprese z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mozarella 2 kule
pomidory 2 sztuki
oliwki czarne garść
cebula 1 sztuka
bazylia świeża do dekoracji
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Efektowna sałatka caprese z cebulą

Mozarellę i pomidory kroimy na plastry. Przekładamy plastry pomidorów i sera naprzemiennie. na środku talerza kładziemy posiekana w ulubiony sposób cebulę a na to wysypujemy odsączone oliwki. Całość kompozycji skrapiamy solidnie oliwa z oliwek, posypujemy bazylią i solą. Wierzch możemy udekorować świeżą bazylią.

Ta szybka sałatka to idealny dodatek na grilla, do kolacji i na imprezę. Wygląda niezwykle efektownie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 28.11.2013 18:54
Pycha:)Uwielbiam caprese, muszę kiedyś spróbować Twojego przepisu
gusia1000 20.04.2013 11:59
Tylko taką robić.
sister 19.04.2013 12:36
Dlatego ta przystawka nie nazywa się "tradycyjną" :) Jeśli ktoś woli można ją przygotować z zielonymi oliwkami i świeżą bazylią. Cebula moim zdaniem jest tu niezbędna bo równoważy smak sera.
19.04.2013 11:40
Jak na tradycyjną włoską Caprese to wyraźnie brak tej przystawce zieleni - a Caprese była stworzona na podobieństwo włoskiej flagi! Oliwek, a tym bardziej cebuli w niej nie ma!
Lampencjo 19.04.2013 10:58
świetna sałatka
kika100 19.04.2013 10:54
pięknie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak