Eau de Pommes

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4
  • cukier waniliowy

  • winiak

    40 ml
  • cydr

    1 butelka
  • kostki lodu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych należy pokroić na drobną kostkę. Następnie umieszczamy kawałki jabłek w szklankach, oprószamy cukrem waniliowym i marynujemy w winiaku. Przed podaniem dopełnić szklanki mocno schłodzonym cydrem i kostkami lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 30.05.2012 23:26
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat