Dzwonko karpia w panierce migdałowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    6 szt
  • migdały

    15 dag
  • jajka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło klarowane

    do smażenia
  • mąka

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
Dzwonko karpia oprószyć solą i pieprzem, odstawić.
Migdały zmielić na pył i wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać.

Krok 2 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
Dzwonko karpia obtoczyć najpierw w jajku a następnie z mące z migdałami.

Krok 3 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
Smażyć na złoty kolor na roztopionym maśle.
Krok 4 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
Podawać na ciepło lub zimno

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.09.2015 14:10
Dobra ryba.
Poison1988 09.09.2015 08:16
a do wigilii jeszcze tak daleko :( aż ślinka leci :)
Małgorzata Pin 08.09.2015 20:57
Dawno karpika nie jadłam wygląda apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat