Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonko karpia w panierce migdałowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 6 szt
migdały 15 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonko karpia w panierce migdałowej

Kroki postępowania

1
Dzwonko karpia oprószyć solą i pieprzem, odstawić.
Migdały zmielić na pył i wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać.

Krok 1 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
2
Dzwonko karpia obtoczyć najpierw w jajku a następnie z mące z migdałami.

Krok 2 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
3
Smażyć na złoty kolor na roztopionym maśle.
Krok 3 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto
4
Podawać na ciepło lub zimno
Krok 4 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:10
Dobra ryba.
Poison1988 09.09.2015 08:16
a do wigilii jeszcze tak daleko :( aż ślinka leci :)
Małgorzata Pin 08.09.2015 20:57
Dawno karpika nie jadłam wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak