Dziki mararon po chińsku na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    200 gramm
  • sos sojowy

    20 ml
  • oliwa

    2 łyzki
  • olej

    2 (palmowy)
  • papryka

    1 (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zalać woda bo nie wymaga gotowania. Polecam tez kupić dwie chińskie zupy vifon i użyć tego makronu bo tani i dobry. Trzeba go tylko zalać woda i poczekać 5 minut aż wyrośnie. Następnie siekamy paprykę ostra i wrzucamy na rozgrzany olej palmowy z oliwą i po 5 minutach dodajemy makaron. Wlewamy sos sojowy i smażymy kilka minut stale przewracając makaron aż cały sos wsiąknie.

Szybko, tani, ostro, pysznie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola28a 18.09.2011 23:29
superrr
Lulus20 09.12.2010 23:13
Uwielbiam chińskie wariacje :)
Marta98 13.11.2010 08:29
musi być smaczne
agata1722 24.09.2010 08:28
fajna nazwa i potrawa
Małgorzata113 02.07.2010 15:13
Muszę kupić ten makaron ryżowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat