Dziki mararon po chińsku na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    200 gramm
  • sos sojowy

    20 ml
  • oliwa

    2 łyzki
  • olej

    2 (palmowy)
  • papryka

    1 (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zalać woda bo nie wymaga gotowania. Polecam tez kupić dwie chińskie zupy vifon i użyć tego makronu bo tani i dobry. Trzeba go tylko zalać woda i poczekać 5 minut aż wyrośnie. Następnie siekamy paprykę ostra i wrzucamy na rozgrzany olej palmowy z oliwą i po 5 minutach dodajemy makaron. Wlewamy sos sojowy i smażymy kilka minut stale przewracając makaron aż cały sos wsiąknie.

Szybko, tani, ostro, pysznie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola28a 18.09.2011 23:29
superrr
Lulus20 09.12.2010 23:13
Uwielbiam chińskie wariacje :)
Marta98 13.11.2010 08:29
musi być smaczne
agata1722 24.09.2010 08:28
fajna nazwa i potrawa
Małgorzata113 02.07.2010 15:13
Muszę kupić ten makaron ryżowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat