Dzikburger by MarcinGotuje.pl

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    600 gram
  • bulki do hamburgerow

    6 szt
  • sos czosnkowy

    500 ml
  • cebula biała

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • cząber

    1 opakowanie
  • sól

    1 do smaku
  • rukola

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzikburger to w 100% moja autorska propozycja, nie jestem nawet pewny czy ta nazwa kiedykolwiek i gdziekolwiek funkcjonowała, jeśli nie to jesteście świadkami wprowadzenia nowego produktu na rynek :)

Dzikburger to obowiązkowa propozycja dla wszystkich mięsożerców oraz dla amatorów dziczyzny!

Nie będę się zbędnie rozpisywał, po prostu zróbcie dzikburgera i napiszcie jak smakował!

1. Składniki, które idą do środka kroimy w plastry

2. Wcześniej upieczone bułki kroimy na pół

3. Sercem każdego burgera, w tym przypadku dzikburgera jest oczywiście mięso! Ja użyłem mięsa z dzika, 70% szynki i 30% karkówki. Mięso przyprawiłem solą himalajską oraz cząbrem, co jeszcze bardziej nadało burgerowi wyrazistości!

4. Burgery smażymy na maśle około 5 minut na każdej ze stron

5. Na koniec układamy wszystko warstwami do środka bułki i rozkoszujemy się tym niepowtarzalnym smakiem! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 10.03.2014 22:26
Ale nazwa :D ale fajnie wygląda
MarcinGotuje.pl 01.02.2014 17:23
Anna133 Anna Stawowa: mam sprawdzone bułki... przepis masz na mojej stronie :) zapraszam
Anna133 01.02.2014 15:47
a masz jakieś sprawdzone bułki ? bo ja ostatnio trafiam na takie co bardzo się kruszą :(
monia2005 01.02.2014 14:27
oj coś dla mojego męża on uwielbia dziczyznę ,a takiego dzikburgera na pewno y nie odmówił
Ania321 01.02.2014 14:20
ale bym sobie zjadła :)
Joannasz3190 01.02.2014 14:03
Prezentuje się wybornie :)
babajaga1969 01.02.2014 13:56
świetne - nazwa bardzo mi się podoba
brioszka 01.02.2014 13:29
mniam,wygląda mega apetycznie!
kriko 01.02.2014 13:00
wyglada apetycznie
PaniMISIOWA 01.02.2014 12:21
marcin gotuje a basia z checią by zjadła ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat