Dzień Dobry TVN: Pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    8x100 g, plastry
  • marynata pikantna Prymat

    5 łyżek
  • szparagi białe

    8 szt.
  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat

    1 opakowanie
  • pomidory suszone Smak

    8 szt.
  • woda mineralna

    100 ml
  • oliwa

    4 łyżki
  • oliwki czarne Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone Smak

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu wymieszać i odstawić na 10 minut do lodówki.
Osuszone plastry polędwicy wołowej dokładnie natrzeć pikantną marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Tak przygotowane mięso grillować po 3 minuty z każdej strony, w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia.
Pod koniec grillowania mięsa, na grillu ułożyć ugotowane szparagi. Ciepłe szparagi przełożyć na półmisek, na nich ułożyć pokrojoną w plastry polędwicę wołową. Przed podaniem skropić sosem węgierskim z suszonymi pomidorami i oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat