Dzień Dobry TVN: Marynowana karkówka z piwem miodowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    4x180 g
  • Karkówka klasyczna

    1 opakowanie
  • musztarda grillowa

    2 łyżki
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • piwo

    500 ml, miodowe
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    4 łyżki
  • ogóreczki konserwowe

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso i odstawić do lodówki na minimum godzinę (im dłużej, tym lepiej).
Następnie mięso zgrillować na dobrze rozgrzanym ruszcie po około 5 minut z każdej strony, aż karkówka nabierze złotego koloru. Podawać z chrzanem, ogóreczkami mini i sałatką z pomidorów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 13.05.2017 23:32
super mięsko
Wacław 13.05.2017 14:50
doskonałe mięsko z grilla :-)
jan_mag 12.05.2017 13:30
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat