Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jeżyn

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 2 kg
cukier 1 szklanka
woda 200 ml
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jeżyn

Jeżyny zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Gotujemy jeszcze 10 minut. Owoce przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak