DŻEM Z DYNI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    2 kg.
  • cukier

    0,5 kg.
  • cytryna

    2 sztuki
  • cynamon

    1/2 łyzeczki
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
  • imbir

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka razem z sokiem z wyciśniętych cytryn. Gotujemy 5 minut, dodajemy cukier i odparowujemy. Miksujemy wszystko blenderem (zostawiając trochę grudek), na koniec dodajemy imbir, cynamon i cukier waniliowy. Gorące przekładamy do słoików, zamykamy i wekujemy przez ok. 15 minut.

uwaga!
Ja dodaję troszkę mniej cukru niż jest podane w przepisie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 27.08.2013 11:23
Smakowite:)
czarnyaniol1990 31.10.2012 13:06
musze spróbować :)
agnieszka214 31.10.2012 12:58
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat