Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1.5 kg.
cukier 5 szkl.
woda 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z czarnej porzeczki

Porzeczki przebrać,umyć,osączyć.Przełożyć do garnka.Podlać wodą .Mieszać.Dodać cukier.Smażyć na małym ogniu do momentu aż stanie się dżem gęsty ponieważ w trakcie smażenia owoce puszczą sok.Przełożyć do słoiczków.Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.01.2013 11:26
uwielbiam!
ONY_za_kare 18.01.2013 10:41
smaczny i jaki zdrowy
gosia56 18.01.2013 10:36
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak