Dżem z agrestu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    1 kg
  • cukier

    60 dag
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Agrest dokładnie opłukać, usunąć ogonki i zmiksować. Do agrestu dodać cukier, wodę i dokładnie wymieszać. Gotować ok. 30 min. i pozostawić na noc. Na drugi dzień gotować jeszcze przez ok. godziny aż dżem zgęstniej. Gorący nakładać do słoików.
Pasteryzować ok. 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat