Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem śliwkowo-czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
czekolada gorzka 300 g
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem śliwkowo-czekoladowy

Śliwki umyłam, wyjęłam pestki i wrzuciłam do garnuszka. Gotowałam, co jakiś czas mieszają. Gdy się rozgotowały dodałam cukier i smażyłam jeszcze przez dobre 40 minut. Na koniec dodałam połamaną na kostki czekoladę. Gdy się rozpuściła, dżem przełożyłam do wyparzonych słoiczków i dobrze zakręciłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 14.12.2012 15:33
musi być pyszny!
matesko 27.11.2012 09:03
takiego nie jadłam
Stenka 24.11.2012 12:50
ciekawy skład
GOSIA18 22.11.2012 10:12
Ja również robiłam taki dżem, ale gdzieś zapodział mi się przepis, pycha
paula99926 22.11.2012 07:40
taki przepis dostałam :)
Mysiunia 21.11.2012 22:53
robiłam dżem śliwkowy z czekoladą i wiem, że jest smaczny, ale 1,5kg cukru na 2kg śliwek to nie za dużo?
Simeo 21.11.2012 21:46
super
Iwka 21.11.2012 21:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak