Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem pigwowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem pigwowy

Pigwę, umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Przełożyć do garnka, zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut. Następnie rozgnieść tłuczkiem do ciasta lub łyżką. Dodać cukier i pół łyżeczki cynamonu i gotować jeszcze około 10 minut. Gotujący przełożyć do nagrzanych słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.12.2013 12:44
na pewno smaczny :)
Dorota59 24.10.2013 08:14
muszę taki zrobić
Iwusia 19.03.2013 23:43
bardzo lubię pigwę,więc i dżem będzie smaczny
Rafał10 20.02.2013 21:50
hmmm musi być pyszny :)
Jansko 15.01.2013 08:25
smaczny
Marcinkemp 29.12.2012 08:37
w przyszłym roku zrobię dżem
Stenka 30.10.2012 16:44
jak macie pigwe to polecam
Skoter 23.10.2012 15:33
aż ślinka leci
andrzej10 23.10.2012 08:16
zdrowe
matesko 22.10.2012 10:01
zdrowe i smaczne
EWI 22.10.2012 09:00
mmmmmmmmm...
okrysia 21.10.2012 21:25
Smaczne to!
Piotr-21 21.10.2012 21:04
fajne
maciek7 21.10.2012 20:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak