dżem malinowy

dżem malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    2 kg
  • żelfix

    2 opakowania
  • cukier

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MALINY WSYPAĆ DO GARNKA, DODAĆ 2 OPAKOWANIA ŻELFIX I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ


PODGRZAĆ, DODAĆ CUKIER I CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADZIĆ DO WRZENIA. GOTOWAĆ JEDNĄ - DWIE MINUTY I ODSTAWIĆ Z GAZU


MIESZAĆ JESZCZE PRZEZ TRZY MINUTY BY POZBYĆ SIĘ PIANY. PRZEKŁADAĆ DO SŁOIKÓW. ZAKRĘCIĆ I ODSTAWIĆ DO GÓRY DNEM NA 5 MINUT.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

28.01.2013 18:27
pyszny taki domowy dżem

elficzna

02.10.2012 23:06
piękny kolor :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat