dżem malinowy

dżem malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • żel-fruct

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce starannie umyć, szypułkować i rozdrobnić ja robię to mikserem. 1 kg malin wymieszać z Żel-fructem. Owoce zagotować z 0,5 kg cukru i gotować przez 1 minutę. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, lub zdjąć pianę łyżką. Gorący dżem nalewać do słoików i szczelnie zamykać. Układać do góry dnem na ok. 5 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat