Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cukier 200 g
woda 1/4 szklanki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowy

1. Dynię kroimy w niewielką kostkę. Przekładamy do dużego garnka.

2. Podlewamy wodą i gotujemy aż zmięknie. Dosypujemy cukier oraz wanilię.

3. Smażymy do momentu aż warzywo zacznie się rozpadać a konsystencja dżemu będzie odpowiednio gęsta.

4. Gorący przekładamy do słoików.

5. Szczelnie zamykamy a następnie pasteryzujemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 80 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 25.10.2016 22:16
chętnie bym skosztowała!
sammakko 25.10.2016 21:50
Dziękuje :)
Ewelina1991 24.10.2016 09:25
pyszny dżem
Franciszek 24.10.2016 00:44
dobry dżem
sammakko 23.10.2016 22:08
To tak na szybko robiłam, żeby potem zdjęć przetworów nie pomylić ;)
MonikaW 23.10.2016 21:43
przepraszam ale ja się wieczkiem pomysłowym zachwycam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak