Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowo- jabłkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
cukier 1 kg
jabłka 2 szara reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo- jabłkowy

Dynię obieramy, miąższ kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Dynię i jabłka smażymy osobno, pod koniec łączymy razem i dodajemy cukier. Dajemy do słoiczków i pasteryzujemy 10 minut. Wychodzi 12 słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.03.2014 08:06
pyszny dżemik
Kuchareczka2 19.08.2013 19:27
taki dżem musi być pyszny
Grazyna0211 04.07.2013 09:38
fajny pomysł
caralajna 12.06.2013 09:07
robiłam z dynią i pomarańczą, z jabłkiem do wypróbowania
Kate131 07.03.2013 08:45
pomysłowy i na pewno smaczny
Piter 31 26.02.2013 08:44
Świetny dżem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak