Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 2 kg
cukier 2 szkl
żelfix 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy

Agrest opłukać obrać z ogonków wrzusić do garnka.Dodać cukier i gotować często mieszając.Gdy agrest dokładnie się rozgotuje przetrzeć przez sito aby pozbyć się skórek(chyba że ktoś lubi)przełozyć spowrotem do garnka dosypać żel-fix i gotować jeszcze ok 4 min.Gotowy gorący dżem przelać do słoiczków i zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 06.10.2013 23:28
świetna sprawa taki dżem;) zawsze mam problem, co zrobić z większą ilością agrestu;)
caralajna 04.10.2013 07:38
smaczny jest ten dżem
Grażyna13 17.09.2013 17:32
Nie ma jak domowy :)
adelajda 30.07.2013 20:09
domowy najlepszy
Sylwiagr 24.07.2013 19:38
agrestowego jeszcze nie robiłam :)
kriko 21.07.2013 21:31
i chlebek z masełkiem...
Luki 21.07.2013 21:11
super taki dżem
Wiesława1 21.07.2013 21:03
domowy dżemik .Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak