Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowy chlebek z kaszą manną i migdałami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 180 gram
kasza manna 130 gram
puree z dyni 250 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
esencja waniliowa 2 łyżeczka
masło 100 gram
cukier brązowy 75 gram
jajko 1 sztuka
migdały blanszowane 50 gram

Porada

*golden syrup – 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy chlebek z kaszą manną i migdałami

W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i cynamon.
W drugiej misce utrzeć miękkie masło z cukrem, dodać jajko, esencję waniliową, golden syrup i w dalszym ciągu ucierać. Zmniejszyć obroty miksera, ale nie przerywając ucierania dodawać partiami sypkie składniki i puree z dyni. Ucierać tylko do połączenia się składników. Dodać blanszowane migdały w słupkach i wymieszać.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 27x8,5 cm. Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec 50-60 minut. Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.10.2015 16:15
na pewno był pyszny
ania2610 14.10.2015 15:45
pyszny - świetne połączenie!
ben-ka 14.10.2015 08:56
Wygląda bardzo apetycznie, chętnie bym spróbowała.
Habibi 14.10.2015 08:23
już czuję ten aromat unoszący się w całym domu :)
paulina2157 14.10.2015 06:03
bardzo ciekawy przepis
wwwiolka 13.10.2015 21:44
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 13.10.2015 21:42
fajne smaki!
Megg 13.10.2015 21:21
super chlebuś
Kolorowa 13.10.2015 21:10
Wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak