Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 sztuki-hokkaido
  • pieczarki

    200 gram
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • kiełbasa podwawelska

    200 gram
  • olej

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • szałwia

    1/2 łyżeczki-suszona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do rozgrzanego rondla wrzucić cebulkę pokrojona w małą kostkę i zeszklić ją. Dodać dynię i również zeszklić. Wlać około ½ szklanki wody, przykryć i poddusić dynię.
Krok 2 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
W między czasie pokroić paprykę w łupki około 2cm a następnie dodać ją do garnka.
Krok 3 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
Pieczarki obrać i pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i dusić z resztą warzyw.
Krok 4 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Połączyć z resztą składników i dusić jeszcze prze 5-8 minut
Krok 5 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
W miedzy czasie w miseczce wymieszać ocet, sól koncentrat i pozostałe przyprawy. Dodać do garnka i dobrze wymieszać. Ponownie zagotować i zdjąć z ognia. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat