Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowo-czekoladowy mus

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 0,5 kg
biała czekolada 1 sztuka
mleko 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
śmietanka kremowa 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo-czekoladowy mus

Pokrojoną w kostkę dynię gotujemy. Odcedzamy i miksujemy. Czekoladę topimy z dodatkiem 2 łyżek mleka. Gorącą łączymy z dynią. Ważne żeby i dynia i czekolada były ciepłe, wtedy nie powstaną grudki. Masę czekoladowo-dyniową studzimy.
Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. Łączymy ją z masą czekoladowo-dyniową. Przed połączeniem odbieramy 3-4 łyżki ubitej śmietanki do dekoracji.

To delikatny deser o przyjemnym czekoladowym posmaku. Istne szaleństwo dla podniebienia!!!
Do deseru możemy użyć zamrożonej dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.04.2014 21:16
fajny pomysł
gusia1000 02.01.2014 21:35
Smaczne to.
EmciaPichci 22.12.2013 20:20
fantastyczny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak