Dyniowe roladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 szklanki
  • pierś kurczaka ze skórą

    2
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dyniowe roladki foto
Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron.
Krok 2 - Dyniowe roladki foto
Ścieramy dynię na tarce.
Krok 3 - Dyniowe roladki foto
Na środek układamy łyżeczką startą dynię.
Krok 4 - Dyniowe roladki foto
Zawijamy roladki.
Krok 5 - Dyniowe roladki foto
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 08.11.2016 11:37
Prezentuje się smacznie
kd045 13.12.2015 16:26
musi być pyyszne ;)
adelajda 02.08.2015 14:57
Zapowiada się pysznie :)
aginaa 20.05.2015 13:36
polecam wszystkim
pajbek 08.05.2015 20:23
Smacznie wygląda :-)
Czarnula666 08.05.2015 18:03
ciekawy przepis ;)
wwwiolka 08.05.2015 15:28
Bardzo fajny przepis.
Janina 08.05.2015 15:20
Smaczne danie;)
AgaS10 08.05.2015 14:06
apetyczne danie:)
marcia7 08.05.2015 13:54
ciekawy taki mus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat