Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe placuszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mus z pieczonej dyni 250 g
mąka 1 i 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
mleko 1 szklanka
masło 1 i 1/2 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe placuszki

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy dynię z mlekiem, jajkiem i roztopionym masłem, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, sól i ciągle mieszając dosypujemy mąkę, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję ciasta (ciasto powinno być ciut gęstsze niż ciasto naleśnikowe).
Krok 1 - Dyniowe placuszki foto
2
Na rozgrzanej patelni smażymy placuszki, aż ładnie zarumienią się z obu stron.
Krok 2 - Dyniowe placuszki foto
3
Świetnie smakują same, ale można polać je jogurtem, albo syropem klonowym.
Krok 3 - Dyniowe placuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak