Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynianka z kluseczkami i poreperowanym ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
mleko 2 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
ryż preparowany 8 łyżek
cukier 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynianka z kluseczkami i poreperowanym ryżem

Wykonanie:
Dynię obrać, pokroić i rozgotować w małej ilości wody, następnie zmiksować. Na mleku ugotować lane kluski z jajka i mąki, wymieszać z przecierem dyniowym, posolić do smaku i jeszcze chwilę podgotować. Ryż preparowany wymieszać z cukrem na patelni i usmażyć na złoty kolor. Wymieszać, wystudzić i posypać podaną na talerzach zupę dyniową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak