Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z morelami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 700 g
morele suszone 250 g
wino białe wytrawne 1 kieliszek
cebula 2 szt
orzechy włoskie 3/4 szklanki
goździki mielone 1/4 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
sól
masło 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z morelami

Dynię pokrój w kostkę i wrzuć do rondla,zalej wodą i gotuj ok 20 min..Odcedź i wymieszaj z gożdzikami i cynamonem.Morele zalej winem i zagotuj.Wyjmij łyżką cedzakową i pokrój w cienkie paski.W rondlu rozpuść masło,zeszklij posiekaną cebulę,dodaj dynię i morele.Zalej wywarem z moreli,wymieszaj i duś kilka minut.Dopraw do smaku,dodaj orzechy posiekane.Posyp pietruszką przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak