Dynia marynowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 szt
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    2,5 szkl
  • woda

    2 szkl
  • Goździki całe Prymat

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździkami. Do wywaru włożyć dynię na 5-10 minut, wyjąć, włożyć do słoików i zalać gotującą się zalewą. Wszystko musi być gorące. Słoiki odwrócić do góry dnem, Zostawić do ostygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 06.11.2012 17:39
Jeszcze dyni nigdy nie marynowałam, ale może kiedyś...
Dorian 10.10.2012 19:32
ekstra
Mariusz10 27.06.2012 22:17
fajna
Robert10 11.05.2012 17:55
świetna
alaaa 06.05.2012 14:26
robię co roku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat